grilovací, deska, lávový, kámen, grilování, masa, ryb, pečení, objednávka, 3nec
GRILOVÁNÍ NA KAMENI JE JEDEN Z NEJSTARŠÍCH ZPŮSOBŮ PŘÍPRAVY MASA, NA KAMENI TO ZAČALO, ZAČNĚTE I VY.

VYUŽITÍ

Vyzkoušejte zdravé a nezávadné grilování a servírování na lávovém kameni " Pietra Lavica "

- GRILOVÁNÍ, PEČENÍ, SERVÍROVÁNÍ
- RESTAURACE, CATERING, FESTIVALY
- DŮM, ZAHRADA, CAMPING 
- NOVÁ METODA CHLAZENÍ DRINKU

GRILOVACÍ DESKU NAHŘEJETE  VELMI RYCHLE RŮZNÝMI ZPŮSOBY cca. 15 MIN :

- elektrické / plynové / klasické grily
- krby / ohniště
- sklokeramické desky / plynové sporáky
- kamna / trouby / konvektomaty

Lávový kámen nenese žádné průmyslové stopy, je vytěžen a zpracován do deskoviny, která se následně formátuje na požadovaný rozměr grilovacích desek. Není napuštěn ani ošetřen žádnou chemickou látkou, podléhá veškerým hygienickým normám EU, jeho původ dokládá originální certifikát od výrobce a našeho výhradního dodavatele v Itálii.


 

                   

VÝHODY

LÁVOVÝ KÁMEN  " PIETRA LAVICA "

DÍKY SVÉMU PŮVODU A KVALITĚ JE ODOLNÝ VŮČI VYSOKÝM TEPLOTÁM, NEPRASKÁ A VYZNAČUJE SE DLOUHOU ŽIVOTNOSTÍ.

Vyhněte se  přímému styku s plamenem, vaše pokrmy  tak zůstanou  šťavnaté, zdravější a  plné své chutiI.
Při grilování klasickým způsobem, odkapává z masa tuk na rozpálené uhlíky, tím vznikají při teplotách okolo 400 °C nežádoucí polycyklické uhlovodíky, které stoupají zpět do grilované masa.
Tyto sloučeniny jsou karcinogenní, pro naše tělo tedy velmi škodlivé.

- Maso není v přímém styku s plamenem, nepálí se a zůstává šťavnaté
- Kámen má rovnoměrnou teplotu,optimální propečení pokrmů
- Není třeba topit drahým dřevěným uhlím či briketami,  stačí dřevo
- Grilujte po celý rok - v přírodě, doma nebo ve vaši oblíbené restauraci
Grilovací kámen po nahřátí dlouhodobě drží teplotu, lze  jej tedy pohodlně přenést na stůl, a užít si dlouhé stolování.




                   

TECHNIKY

Grilovací kámen rozehřejete cca 10-15 minut různými způsoby: elektrické/plynové/klasické grily krby, ohniště sklokeramické desky, plynové sporáky,kamna apod. (pouze za použití rozptylové síťky) trouby Pod grilovací deskou lze zatápět přímo dřevem, tím ušetříte i za uhlí, brikety apod., nutné ke klasickému grilování. Po nahřátí rozetřete silikonovým štětcem po kameni pár kapek oleje(doporučujeme avokádový olej-nepropálí se) a můžete začít se zdravým grilováním vašich pokrmů. Přejeme vám dobrou chuť.

Jak se zbavit karcinogenů vznikajících při grilování?

Prvním pravidlem zdravého grilování je, že bychom se měli vyhnout opékání tučných kusů masa. Důvod je jednoduchý. Při grilování totiž tuk, který z masa odkapává, padá na rozpálené uhlíky, kde se při teplotách okolo 400°C rozkládá na polycyklické uhlovodíky, jež stoupají zpět na grilované maso. Tyto sloučeniny jsou karcinogennía pro naše tělo tedy velmi škodlivé. Je proto důležité zvolit vždy libové maso, případně z něj tučné části odstranit. Pokud se chcete tuků vyvarovat, zkuste místo masa grilovat třeba ryby, mořské plody nebo zeleninu.

Na grilu opékejte libové maso, které jste zbavili zbytečného tuku

Vzniku karcinogenních látek způsobených odkapáváním tuku je možné zabránit i jiným způsobem – použitím jiného typu grilu než toho klasického na dřevěné uhlí. Například vodní gril zachycuje tuk pomocí vodní lázně, která je umístěna nad ohništěm a nad ní je teprve postaven samotný grilovací rošt. Pára cirkuluje pod přiklopenou poklicí, a tím potraviny prohřívá. Grilované maso nebo zelenina do sebe zároveň vstřebávají kouř a dým z hořícího dřeva v ohništi a získávají tak to pravé "grilovací aroma".

ČIŠTĚNÍ

Čištění grilovacího kamene -  je velice snadné

- přichycené koření a výpečky ještě za tepla seškrábnete nezerovou škrabkou do žlábků a otřete ubrouskem
- Po pomalém volném vychladnutí je možno desku umýt s použitím nerezové drátěnky (viz návod k použití)
- Grilovací desku lze také vložit do myčky ale pouze bez použití tablet
-
Po použití očistěte kámen kartáčkem, nebo stěrkou a otřete.

Přírodní kámen nenese žádně průmyslové stopy, je vytěžen a opracován do deskoviny, která se pak formátuje na požadovaný rozměr grilovacích desek. Není napuštěn ani ošetřen žádnou chemickou látkou a velmi snadno se udržuje.

DŮLEŽITÉ :   Nepoužívat mycí prostředky!

 

SERVÍROVÁNÍ

Servírujte na lávovém kameni třeba na kůru akátu